Εγγραφές ATLS 9-10 Ιουλίου 2021

ATLS September 2014
ATLS September 2014

Αγαπητοί Συνάδελφοι,

Επικοινωνούμε μαζί σας για το επικείμενο σεμινάριο ATLS 9-10 Ιουλίου 2021. Παρακαλώ όπως δείτε τα επισυναπτόμενα. Η λίστα εγγραφών θα κλείσει σύντομα και οι θέσεις είναι περιορισμένες.

Παρακαλώ μην διστάσετε να επικοινωνήσετε μαζί μας για τυχόν απορίες/ερωτήσεις στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις [email protected], [email protected].

Advanced Trauma Life Support

Η σωστή αξιολόγηση και αντιμετώπιση, είναι ο ακρογωνιαίος λίθος της παροχής υψηλής φροντίδας στον τραυματία. Η σωστή διαχείριση των τραυματιών, συχνά αναφέρεται στην ανάγκη η αντιμετώπιση αυτή να γίνεται από μια εξειδικευμένη ομάδα γιατρών με εμπειρία και γνώσεις στο τραύμα. Το Αμερικανικό Κολλέγιο Χειρουργών (American College of Surgeons), που ιδρύθηκε για να βελτιώσει την παρεχόμενη φροντίδα στο χειρουργικό ασθενή, δημιούργησε και το Πρόγραμμα Εξειδικευμένης Υποστήριξης της Ζωής στο Τραύμα – Advanced Trauma Life Support (ATLS) για γιατρούς. Ως αποτέλεσμα η εξειδίκευση αυτή, έχει μειώσει σε μεγάλο βαθμό τους θανάτους αλλά και τις αναπηρίες από τραυματισμούς. Είναι πλέον αδιαμφισβήτητο ανά το παγκόσμιο ότι το ATLS Course είναι ένα εξαιρετικά σημαντικό εργαλείο στην καθοδήγηση της αντιμετώπισης των τραυματιών από το Τμήμα Επειγόντων Περιστατικών προς το κατάλληλο τμήμα αντιμετώπισης ή τη μονάδα εντατικής θεραπείας. Επιπλέον, συντελεί στη μείωση της σχετιζόμενης με το τραύμα θνησιμότητας και νοσηρότητας. Το εκπαιδευτικό του περιεχόμενο παρέχει ένα κοινό υπόβαθρο επικοινωνίας μεταξύ των εκπαιδευμένων γιατρών, που μπορεί να σώσει ζωές σε κρίσιμες τραυματικές καταστάσεις. Το σεμινάριο προσφέρει στους γιατρούς, γνώσεις και τεχνικές κατανοητές και εύκολα προσαρμόσιμες στις ανάγκες τους. Μάλιστα, το πρόγραμμα ATLS έχει προταθεί για το Νόμπελ Ιατρικής το 2009, επειδή παρατηρήθηκε τεκμηριωμένα, μείωση των θανάτων και της αναπηρίας από την εφαρμογή του (τουλάχιστον 30%) και διδάσκεται σε περισσότερες από 63 χώρες. Το Εθνικό Κέντρο ATLS Κύπρου αποτελεί από τις 15 Νοεμβρίου 2013 πλέον το 20 μέλος του Ευρωπαϊκού ATLS.